Dne 20. 12. 2022 proběhla, jak již tradičně na naší škole, soutěž v líčení na téma Řecké bohyně. Účast byla hojná, ze třídních kol postoupilo celkem 13 žákyň ze všech ročníků kromě čtvrtého, kde se už pilně připravují na maturitu :-).
Modelky nám učesaly naše kadeřnice z prvního ročníku, za což jim moc děkujeme. Soutěžící při líčení, na které měly pouhých 55 minut a 5 minut na doladění celkového dojmu, ztvárnily až umělecká díla, která doplnily krásným kostýmem. Všechny soutěžící musely během líčení dodržet tyto povinné prvky: minimálně tři barvy očních stínů, lepené řasy, tekuté linky, konturované rty. Rozhodování poroty bylo velmi těžké, nakonec se po dlouhé debatě a sečtení všech bodů dobrala k vítězce. Na prvním místě se umístila Nela Samsonová, která je žákyní teprve prvního ročníku (bezesporu talentovaná žákyně😀), druhé místo obsadila Vanesa Achillesová ze třetího ročníku a třetí se umístila Simona Fryčková, taktéž žákyně prvního ročníku. První dvě místa postupují na 21. ročník mezinárodní soutěže středních škol Kalibr cup v Lanškrouně, odkud postupuje prvních deset nejlepších do úplného finále, které se bude konat v rámci veletrhu FOR BEAUTY v Praze.
Všechny soutěžící byly obdarované krásnými perníkovými medailemi, diplomy a hodnotnými cenami, za které moc děkujeme sponzorům. Velké díky patří panu Pavláskovi za poukaz na zážitkové focení, Enii – Nails za nehtové doplňky, společnosti Nobilis Tilia za pěstící produkty, obci Modrá za poukázky do Archeoskanzenu a na Živou vodu, Kovosteelu za dárečky, Burger Brothers za poukazy a všem, kteří se na soutěži jakkoliv podíleli. Všichni jsme si to moc užili a těšíme se na výkony našich postupujících a taktéž na další ročník.
Jako doprovodný program během soutěže opět vyráběly ostatní žačky druhého a třetího ročníku náramky pro ambulanci dětské onkologie v Brně.

Nela Partyšová